Скочи на садржај

Извештај са скупштине стамбене заједнице одржане 15ог Децембар 2017

Поштоване комшије,

На састанку од 15ог Децембра, присуствовало је 37 чланова стамбене заједнице, док је 11 гласало путем емаил-а.

Будући да кворум није испуњен састанак ће се поновити у четвртак 21ог Децембар, са почетком у 19 часова, на истом простору, гаража Генерала Љубомира Милића 2, са истим дневним редом и питањима:

1. Начин организовања стамбене заједнице и избор органа управљања:
Да ли сте за организовање стамбене заједнице:

а) По улазима или
б) на нивоу зграде у целини

Да ли сте за организовање стамбене заједнице ангажовањем професионалног управника:

а) Мој Управник
б) Татјана Струга

Да ли сте лично заинтересовани за обављање послова управника уз накнаду, и колика би та накнада по Вама требала да буде?

Подсећам да је за одлуку доделе професионалног управника потребна већина од 2/3 укупног броја станара, тј. у нашем случају од 175 станара, потребно је да имамо 117 гласова, док је на претходној скупштини било укупно 48 гласова. Молим вас, искористите право електронског гласања слањем емаила на predsednistvo@skupstinastanara.in.rs , где бисте се прво идентификовали (име, презиме, адреса и број стана, број личне карте). То је дословце 5 минута вашег времена али у случају да и сада не извучемо кворум, имаћемо проблем и можемо доћи у ситуацију да локална самоуправа преузме надлежност и додели по њиховом ставу професионалног управника (само испоруче рачун).

Сви који су били присутни, као и они који су свој глас доставили путем емаил-а, морају поновити гласање за нову седницу, тј поново послати емаил.

Ток састанка:

Станари су упознати са дневним редом, као и детаљима из сваке опције.

О првој опцији, прве тачке дневног реда, станари су већински гласали за задржавање организације на нивоу зграде и то од укупног број од 48 гласова, 39 (81%) је гласало такву организацију, док је 9 било за организацију на нивоу улаза

Будући да не постоји станар који је заинтересован да буде управник (опција 3, прве тачке дневног реда), по опцији 2, прве тачке дневног реда 32 (67%) станара је гласало за Мој Управник као  будући професионални управник зграде, док је 16 гласало за Татјану Стругар.

Расправљало се о тренутној ситуацији са фирмом Техномер и Топланама. Предочена је ситиуација у којој је скупштина урадила све у складу са законима и на време, и да је цео проблем настао у администрацији Топлана. Још једном је показано да једноставно институције града и републике, имају проблем са прихватањем било каквих измена или нових иницијатива, и да су по решавању ових питања јако спори. Техномер ће исправити рачуне ретроактивно чим се ситуација реши (усмено смо добили одговор да ће то бити већ од наредних рачуна).

Разматрали су се и други проблеми, али је генерални договор да се сви даљи проблеми решавају са новим управником, након избора, јер због закона, прво је потребно регистровати заједницу и направити легитимитет.